Posna torta Marta – POSNE TORTE I KOLAČI

torta1

 

Sastojci za jednu koru

1 kašika meda
2 šoljice kisele vode
1 šoljica ulja
2 šoljice šećera
1 kašičica sode bikarbone
2 kašičice kakakoa
5 kašika mljevenih oraha
brašna po potrebi

Prvi fil

200 grama margarina
250 grama šećera u prahu
300 grama mljevenog posnog keksa
  sok od pomorandže

 

Drugi fil

100 grama pudinga od vanile
1 kašika brašna
12 kašika šećera
0,5 litara vode
200 grama margarina

 

Preliv

4 štangle čokolade
1 kašičica šećera u prahu
1 kašičica ulja ili margarina
  malo vode
 


Umjesto čokolade možete tortu ukrasiti šlagom

Priprema

U podmazanom i brašnom posutom plehu ispeći koru. Na isti način napraviti još dvije kore.

Pjenasto umutiti margarin sa šećerom u prahu. Dodati mljeveni keks i sok od pomorandže. Sve dobro mikserom umutiti.

Pomiješati prašak za puding sa kašikom brašna. Šećer sipati u vodu, staviti na vatru i, kad provri, skuvati puding. Margarin pjenasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim pudingom.

Prvu koru filovati prvim filom, staviti drugu koru, filovati je drugim filom, pa staviti treću koru. Rastopiti čokoladu u vodi, dodati šećer i margarin, izmješati i preliti preko treće kore. Ili umjesto čokolade tortu premazati šlagom

Recept je iz časopisa sa malim izmjenama

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s