Posna torta Marta – POSNE TORTE I KOLAČI

torta1

 

Sastojci za jednu koru

1 kašika meda
2 šoljice kisele vode
1 šoljica ulja
2 šoljice šećera
1 kašičica sode bikarbone
2 kašičice kakakoa
5 kašika mljevenih oraha
brašna po potrebi

Prvi fil

200 grama margarina
250 grama šećera u prahu
300 grama mljevenog posnog keksa
  sok od pomorandže

 

Drugi fil

100 grama pudinga od vanile
1 kašika brašna
12 kašika šećera
0,5 litara vode
200 grama margarina

 

Preliv

4 štangle čokolade
1 kašičica šećera u prahu
1 kašičica ulja ili margarina
  malo vode
 


Umjesto čokolade možete tortu ukrasiti šlagom

Priprema

U podmazanom i brašnom posutom plehu ispeći koru. Na isti način napraviti još dvije kore.

Pjenasto umutiti margarin sa šećerom u prahu. Dodati mljeveni keks i sok od pomorandže. Sve dobro mikserom umutiti.

Pomiješati prašak za puding sa kašikom brašna. Šećer sipati u vodu, staviti na vatru i, kad provri, skuvati puding. Margarin pjenasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim pudingom.

Prvu koru filovati prvim filom, staviti drugu koru, filovati je drugim filom, pa staviti treću koru. Rastopiti čokoladu u vodi, dodati šećer i margarin, izmješati i preliti preko treće kore. Ili umjesto čokolade tortu premazati šlagom

Recept je iz časopisa sa malim izmjenama

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s