„Poljupci“ od kajsija – POSNE TORTE I KOLAČI


Sastojci

200   gr sušenih kajsija
250 gr kokosovog brašna
1 limun (sok)
300 g šećera u prahu

Priprema

Prelijte sušene kajsije vrelom vodom pa ostavite da odstoje tri sata. Sameljite ih u mašini za mljevenje mesa ili ih usitnite. Kašu od mljevenih kajsija pomiješajte sa kokosovim brašnom pa još jednom sameljite. Umještajte sok od limuna sa toliko šećera u prahu da se dobije jedinstvena masa pogodna za oblikovanje. Od ove mase napravite valjke debljine 4 centimetra pa nožem narežite kolutiće debljine oko pola centimetra. Svaki kolutić uvaljati u kokosovo brašno pa ostaviti da se suši oko dva dana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s