Pečene lignje – POSNA JELA


Sastojci

1 kg sitnih liganja
1-2 crna luka srednje veličine
5 čenova bijelog luka
ulje
veza peršuna
aleva paprika
biber
so

Priprema

Lignje dobro oprati i očistiti. Crni luk isjeći na kolutove, a bijeli luk sitno isjeckati. U posudu slagati red crnog luka pa red lignji. Pobiberiti i posoliti. Posuti bijelim lukom i sitno sjeckanim peršunom. Naliti uljem da masa ogrezne. Staviti u rernu i peći oko 45 minuta. Prije služenja kutlačom izvaditi ulje koje se nalazi na površini.

Blaža, ali jednako ukusna varijanta – ulje pomiješati sa bijelim vinom ili vodom.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s