Brodet od šarana – POSNA JELA

Ovaj recept je iz starog kuvara moje bake tridesetih godina prošlog vijeka.

Sastojci

1 kg šarana
8-10 glavica crnog luka
¼ litre sirćeta
mljeveni biber i biber u zrnu
limunova kora
list lovora

Priprema

Šarana očistiti, oprati i isjeći na komade kao za paprikaš. U šerpu usuti ¼ litre ulja i kada se ulje zagrije, dodati 8-10 glavica crnog luka, sitno isjeckanog, ¼ litre sirćeta, malo bibera u zrnu i mljevenog, limunove kore i list lovora. Sve promiješati, dodati ribu, naliti je vodom da riba ogrezne, posoliti, poklopiti i lagano sve kuvati 2,5 sata dok voda skoro ne uvri.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s