Zelenička posna torta sa narančama – POSNE TORTE I KOLAČI


Ovu tortu sam danas osmislila i napravila kumovima za Svetog Jovana, tako da vam o utiscima ne mogu reći prije Jovandana.

Potrebni sastojci: jedno veliko pakovanje oblandi, 200 grama posne čokolade za kuvanje, šest pomorandži, 250 grama posnog margarina, 100 grama gustina, 100 grama šećera u prahu i 4 kašike šećera.

U šerpu na šporetu sipamo sok od pomorandže. Dodamo 4 kašike šećera i gustin i kuvamo dok se ne zgusne. Mikserom mutimo margarin i šećer u prahu. Dodamo ohlađeni krem i sjedinimo mikserom.
Prvu oblandu premažemo filom i nanesemo drugu. Postupak ponovimo sa svim oblandama, s tim da poslednja bude sa glatkom stranom na gore. Prefilujemo cijelu tortu. Čokoladu istopimo na pari ili u teflonskoj šerpi i dodamo malo ulja i vanilin šećer (po želji).
Gornju površinu torte premažemo i ukrasimo po želji.


Ja sam ukrasila sa sjeckanim orasima, ušećerenim korama pomorandže i rendanom čokoladom.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s