Voćna torta

Voćna torta

Najčešće pravim sa ananasom iz konzerve

Priprema

Umutiti 7 jaja sa 7 kašika šećera, dodati 7 kašika mljevenih oraha, 5 kašika brašna i peći. Koru presjeći preko sredine da se dobiju dvije kore.
Fil: skuvati 1/2 litre mlijeka, 5 kašika gustina i 8 kašika šećera. Kada se ohladi dodati margarin, 10-15 kašika šećera i 3 vanilije.
Pola kilograma voća isjeckati i ubaciti u fil. Nafilovati kore i ukrasiti šlagom.

Sastojci

7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika oraha
5 kašika brašna
1/2 litre mlijeka (za fil)
5 kašika gustina (za fil)
8 kašika šećera (za fil)
1 margarin (za fil)
10-15 kašika šećera (za fil)
3 vanilije
1/2 kg voća (jagode, ananas, maline, kupine, banane, višnje)
2

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s