Veskova torta

Veskova torta

Lagana, kremasta torta od onog što se našlo u kući…

Priprema

Umutiti jaja i šećer i dodati ostale sastojke. Kora se peče u plehu od šporeta.
Pečenu koru uviti u rolat, kada se ohladi filovati džemom po želji. Isjeći rolat na šnite (20 komada). Od 10 šnita formirati kružnu osnovu. Filovati, dodati ostatak rolata, filovati i na kraju ukrasiti šlagom.
Fil: 2jaja, 4 kašike šećera, 3 kašike brašna skuvati u 1/2 litre mlijeka. U mlako dodati margarin i rendanu koru limuna. Sve zajedno malo umutiti mikserom.

Posluživanje

Po želji na fil možete staviti voće (banane, breskve iz kompota…)

Vrijeme pripreme 1 h

Sastojci za 15 osoba

Rolat
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike kakaoa
1 kašika ulja
džem
Fil
1/2 litre mlijeka
3 kašike brašna
2 jaja
4 kašike šećera
1 limun (kora)
1/4 margarina
2

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s