Torta tutti frutti

Sastojci

6             jaja

14 dkg    šećera

6 dkg      datula

7 dkg      ušećerene narančine kore (orancina)

9 dkg      čokolade

7 dkg      suvih smokava

7 dkg      grožđica

7 dkg      badema

14 dkg    brašna

               maslac i brašno za kalup

3 dkg      šećera u prahu

Priprema

Sitno nasjeckajte datule, orancine, čokoladu, suve smokve, grožđice i bademe. Uključite pećnicu. Umutite žumanca sa šećerom, umiješajte usitnjene sastojke, brašno i umućeni snijeg od bjelanaca. Ulijte u namašten i pobrašnjen kalup i stavite peći. Smanjite temperaturu da se polagano peče.

Ispečenu i ohlađenu tortu pošećerite šećerom u prahu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s