Štanglice „jež“

Sastojci

8                 jaja

450 g          šećera

250 g          oraha

250 g          margarina

3 štangle    čokolade

           

Priprema

Čvrsto umutite bjelanca sa 250 grama šećera, pa na kraju dodajte mljevene orahe. Promješajte da bi se masa sjedinila, pa je sipajte u podmazan i brašnom posut pleh i ispecite dvije kore. Žumance umutite sa ostatkom šećera, pa dodajte otopljenu čokoladu. Kuvajte dobijeni krem na pari dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi, pa dodajte umućeni margarin. Ovom masom filujte kore, između, sa strane, i odozgo, pa po površini štanglica zabodite uzduž tanko sječene orahe.

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s