Solunske štangle –POSNE TORTE I KOLAČI

Sastojci

500 gr    kristal šećera

4             pomorandže

1             limun

1 kg       kiselih jabuka

250 gr    obarenih, oljuštenih i samljevenih badema

2             velike oblande

Priprema

U šećer iscijediti 4 pomorandže i 1 limun i kada je upola kuvano, dodati izrendane i ocjeđene jabuke. Kuvati dok ne počne da se zgušnjava. Dodati struganu koru od pomorandže i bademe. Sve kuvati do gustine sirupa. Kada se ohladi staviti između dvije oblande; pritisnuti teškim predmetom. Sutradan sijeći toplim nožem na štanglice.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s