Rozen torta – POSNE TORTE I KOLAČI

Za  sve one koji poste…

Priprema

Zamjesiti navedene sastojke za koru, podjeliti na osam djelova. Razvijati kore na poleđini podmazanog pleha i ispeći osam kora.
Ušpinovati šećer sa pola čaše vode, dodati džem i orahe. Ostaviti da se ohladi. Dobijenim filom filovati kore. Gotovu koru preliti glazurom.
Pomješati navedene sastojke za glazuru i mješati drvenom kašikom da masa postane ujednačena. Glazuru izliti na sredinu torte i ravnomjerno je nanositi od sredine prema krajevima.

Vrijeme pripreme 1 h i 30 min.

Sastojci za 10 osoba

Kore
300 grama brašna
150 grama šećera
šoljica ulja
1 prašak za pecivo
kisela voda po potrebi
Fil
300 grama šećera
2 kašike džema (najbolje od kajsije)
300 grama mljevenih oraha
Glazura
2 šolje prah šećera
5 kašika vrele vode
3-5 kapi

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s