Posni medenjaci – POSNE TORTE I KOLAČI

Posni medenjaci

Ovi medenjaci se brzo pripremaju i veoma su ukusni.

Priprema

Od navedenih sastojaka zamjesiti tijesto. Ako se tijesto lijepi za prste dodati još brašna ( u receptu piše 4 čaše brašna, ali sam ja dodala do 1 kg).
Razvući koru i modlom vaditi medenjake kao za vanilice. Peći 10 minuta na 180 stepeni u zagrijanoj rerni.

Vrijeme pripreme 1 h.

Posni medenjaci i posne zebre

Sastojci za 15 osoba

1 čaša (3dl) vode
1 čaša šećera
1 čaša ulja
1 čaša meda
2 kašičice sode bikarbone
1 kg brašna
malo

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s