Posni kuglof – POSNE TORTE I KOLAČI

     

Ovaj kuglof sam pravila za hramovsku Slavu Svetog Spiridona u Đenoviću. Kuglof je jednostavan za napraviti a jako ukusan!

Sastojci:

  • 1 šolja sojinog mlijeka
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 šolja griza
  • ½ šolje ulja
  • 1 šolja sjeckanih smokava (ili drugog suvog voća)
  • 1 šolja sjeckanih oraha
  • 2-3 kašike ušećerene kore naranče
  • ½ kesice mrvljenog anisa (po želji)

Način pripreme:

Sve sastojke pažljivo izmješati varjačom. Smjesa treba da odstoji 20-30 minuta. Kalup za kuglof namazati rastopljenim margarinom (ili uljem) i dobro posuti prezlom.

Smjesu izručiti u kalup i peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Gotov kuglof posuti prah šećerom.

Pečen kuglof sam ukrasila sa suvim smokvama, orasima, bademima, brazilskim orahom i lovorovim listom.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s