Posne štanglice – POSNE TORTE I KOLAČI

Ovaj recept je iz Novskih novina.
Ako ste jeli starinski kolač, kao klasični patišpanj u koji se dodaje malo soka od kuvanog paradajza pa je tijesto crvenkasto možda će vam se svidjeti ove štanglice…..

Priprema

Od svih sastojaka zamjesiti tijesto srednje tvrdoće. Podijeliti na 4 dijela.Razviti kore na papiru za pečenje, pa zajedno sa papirom peći na prevrnutom plehu da blago porumene.
Staviti da provri 5 dl vode sa šećerom. Posebno sa malo hladne vode razmutiti gustin, pa ga, kad voda provri, zakuvati. Skloniti sa vatre i u to dodati 4 štangle otopljene čokolade i 250 grama mljevenih oraha.
Fil podjeliti na tri dijela, filovati kore. Gornju koru preliti rastopljenom čokoladom i posuti mljevenim ili sjeckanim orasima.

Vrijeme pripreme 1 h.

Sastojci za 10 osoba

12 kašika šećera
12 kašika ulja
12 kašika kuvanog paradajza (tetrapak ili boca)
brašna prema potrebi
Fil
350 grama šećera
5 kašika gustina
4 štangle čokolade
250 grama mljevenih oraha
Glazura

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s