Posna pica – POSNA JELA

Posna pica

Priprema

Za tijesto: brašno prosijati i dodati kvasac. Doliti vodu,ulje i so i uz stalno miješanje izraditi glatko tijesto. Tijesto ostaviti da raste na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
Za to vrijeme pripremiti premaz: šampinjone isjeći na kolutove, sir izrendati.


Tijesto staviti u pleh od šporeta ili isjeći na 12 komada i oblikovati okruglice od 8 do 10 cm u prečniku. Preliti kečapom i rasporediti sve sastojke. Peći na 180 stepeni oko 15 minuta.

Vrijeme pripreme 30 min.

Sastojci za 10 osoba

Tijesto
400 g. brašna
1 kesica suvog kvasca
1/4 l mlake vode
2 kašike ulja
so
Premaz
kečap
1 konzerva tunjevine bez ulja
230 g šampinjona
150 g- 200g kačkavalja (posnog)
nekoliko maslina
malo

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s