Posna jaffa – POSNE TORTE I KOLAČI

Posna jaffa

Ukusan posni kolač…

 

Priprema

Od navedenih sastojaka zamjesiti tijesto i ispeći u podmazanom plehu od šporeta. Ispečen i ohlađen kolač isjecite na dva dijela, po dužini.
Napraviti šerbet od 100 grama šećera i 7 kašika vode (treba da proključa samo jedan ključ). U pripremljen šerbet izmrvite polovinu tijesta i izrendajte zamrznute pomorandže. Pomorandža se renda sa korom na najsitnijoj strani rendeta.
Polovinu tijesta premažite sa malo džema i nafilujte smjesom koju ste napravili.
Napravite glazuru i prelijte preko fila.

Vrijeme pripreme 30 min.



Sastojci za 10 osoba

Tijesto
20 kašika šećera
2o kašika brašna
20 kašika vode
20 kašika ulja
1 prašak za pecivo
Fil
džem (naranča, kajsija ili breskva)
2-3 pomorandže iz zamrzivača
100 grama šećera
7 kašika vode
Glazura
100-150 grama posne čokolade za kuvanje

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s