Pinca ili Pinjica po bokeški

Sastojci

1              kilogram mekog brašna

3              cijela jaja + 1 žumance za premazivanje

¼ litre       mlakog mlijeka

25 dkg     sitnog šećera

2-3 dkg    kvasac

1 dl          bijelog vina (da nije hladno)

25 dkg   ranije omekšalog masla

Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto i ostaviti na mlakom da nadođe. Kada tijesto nadođe premijesiti ga i po želji dodati grožđice i oblikovati pinjice: okrugle (koje se zasijeku u obliku krsta) ili u obliku štruce, ili u obliku manje pletenice na koju se može staviti ofarbano jaje i prekriti jednim od tri kraka pletenice. Ostaviti na toplom da ponovo nadođe, premazati umućenim žumancetom i peći u zagrijanoj pećnici.

Kada izvadite pince iz pećnice odmah ih posuti sa dosta šećera u prahu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s