Pikantna riba na libanski način – POSNA JELA

Priprema

Na vrlo malo zagrijanom ulju propržite 3-4 čena bijelog luka, u to dodajte isjeckanu vezu peršuna, jednu ljutu papričicu i cijelu čašu paradajz pirea, sa malo paradajz soka. Začiniti biberom, solju, još malo propržiti i ostaviti sa strane. Ribu obariti u kipućoj vodi, u koju ste prethodno dodali nekoliko kolutova limuna, par zrna bibera i list lorbera, ne duže od 20 minuta. Kada je riba skuvana, očistiti je od kože i kostiju i lagano je izlomiti na komade ili sitnije komadiće (ovu vodu u kojoj se kuvala riba možete iskoristiti kao osnovu za riblju čorbu).
Na duguljastu zdjelu servirati crveni ljuti sos, a odozgo poslagati komade kuvane ribe. Ako želite ribu možete posuti sjeckanim peršunom.

Vrijeme pripreme 1 h.

Sastojci za 4 osobe

1 kg kvalitetne bijele ribe
3-4 čena bijelog luka
1 čaša paradajza
malo maslinovog ulja
so
biber
1 ljuta papričica
1 list lovora
nekoliko kolutova limuna
1 veza

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s