Pica “četiri godišnja doba“ (Quattro staggioni)

Sastojci

500 g    brašna

20 g      kvasca

             mlaka voda

             malo soli

             kečap

             kačkavalj

             pečurke

             šunka

             jaje

             kulen

             masline

             origano

.

Priprema

Zamijesite tijesto, pa ga pustite da odstoji na toplom. Kada naraste, izručite ga, ponovo premijesite i opet ostavite da odstoji. Razvucite ga i stavite u pleh prethodno podmazan uljem. Tijesto namažite debelim slojem kečapa i prekrijte izrendanim kačkavaljem. Napravite rolnice od šunke i rasporedite ih tako da površinu pice dijele na četiri jednaka dijela. U jedan režanj razbijte jaje i malo posolite. U drugi režanj naslažite kulen, u treći na trouglove isječenu šunku a u četvrti pečurke isječene na listiće. Dekorišite maslinama, rendanim kačkavaljem i pospite origanom.

Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 225 stepeni 20 minuta.

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s