Perece

Perece

Izdašne, za vaša i dječija slavlja

Priprema

U toplom mlijeku razmutiti kvasac, dodati kašičicu šećera i malo brašna. Ostaviti na toplom mjestu da nadođe. Brašno sipati u posudu za miješanje, napraviti rupu u sredini i u nju sipati kvasac, ulje, so, dva žumanca i omekšali margarin. Zamjesiti srednje meko tijesto, pa ga razviti u koru debljine 1 cm.
Kalupom vaditi perece. Viljuškom umutiti bjelanca, dodati malo soli pa premazati perece i posuti susamom. Peći na temperaturi od 200 stepeni.

Vrijeme pripreme 1 h.

Sastojci

8oo grama brašna
pakovanje kvasca
2,5 dl mlijeka
250 grama margarina
180 grama ulja
2 kašičice soli
kašičica šećera
2 jaja

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s