Pekarske kiflice sa susamom

 

Često pravim ove kifle zato što ih svi vole i brzo se pojedu.
Super, mekane…

Priprema

U mlaku vodu staviti kvasac i sačekati da nadođe.U brašno dodati kvasac i sve ostale sastojke i umjesiti tijesto. Ostaviti tijesto jedan sat. Ponovo premijesiti tijesto i ostaviti da nadođe. Tijesto podijeliti na 25-30 loptica i svaku oklagijom razvući što tanje. Umutiti viljuškom dva žumanca, dodati malo ulja i premazati kiflice. Posuti susamom. Peći 15 minuta u prethodno zagrijanoj rerni.

Vrijeme pripreme 2 h.

Sastojci za 10 osoba

2,5 dl mlijeka
2,5 dl vode
3 šoljice od crne kafe ulja
1 šoljica šećera
2 kašičice soli
1 kg brašna
1 kašika sirćeta
kvasac
2 žumanca (za premazivanje)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s