Pečena orada – POSNA JELA

Iz kuvara Nedeljni meni, Vesko Ninković i Željka Sekulić, Podgorica 2007 

Sastojci
1 kg    orade
3         paradajza
1 dl     ulja
2dl      bijelog vina
1         glavica luka
2         režnja bijelog luka
majoran, timijan, peršunovo lišće, so, biber
Priprema
Ribu očistiti, izvaditi joj škrge i utrobu, oprati i ocijediti. Ulje zagrijati i na njemu kratko propržiti nasjeckani luk i bijeli luk. Paradajz oguliti, narezati na kriške i dodati luku kad počne da mijenja boju. Umjereno začiniti majoranom i timijanom. Posoliti i pobiberiti. Kuvati desetak minuta na srednjoj vatri. Umak od paradajza uliti u posudu u kojoj će se peći riba.
Umješati nasjeckano peršunovo lišće i uliti bijelo vino. Položiti oradu, a zatim posudu staviti u zagrijanu pećnicu. Peći oko pola sata na temperaturi od 160 do180 stepeni. Za vrijeme pečenja povremeno ribu preliti umakom. Jedanput je okrenuti.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s