Palačinke od žućenice

Za sve one koji vole žućenicu (cikoriju).
U Tivtu se svake godine održava „Žućenica fest“.  Žućenica, jestiva trava, dok ne procvjeta slična je maslačku. Ima plavi cvijet. U Boki je žućenica nekrunisana carica među jestivim biljkama.

Priprema

U tijesto za palačinke staviti kuvanu, ocijeđenu i isjeckanu žućenicu. Ispeći palačinke i napuniti ih kajmakom. Svaku preklopiti i složiti u pleh, zaliti pavlakom,posuti rendanim, tvrdim sirom i zapeći.

Vrijeme pripreme 1 h.

Sastojci za 4 osobe

250 grama brašna
2 jaja
3dl vode-pola kisele
1 kašika ulja
200 grama žućenice
100 grama kajmaka
50 grama tvrdog sira
1čaša pavlake
prstohvat šećera i soli

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s