Orada na paški način – POSNA JELA

Sastojci

2                 podjednako teške orade

                   maslinovo ulje

                   vinsko sirće

                   malo ruzmarina i majčine dušice

2 glavice    luka

4-5             paradajza

½ kg          pirinča

                   so, biber

 

Priprema

Očišćene ribe narežite na veće komade, pa stavite u marinadu od ulja, sirćeta, soli, bibera i začinskih trava. Neka najmanje stoji 2-3 sata. Na ulju propržite usitnjeni luk, dodajte narezan paradajz i dinstajte da dobijete gusti umak (otprilike pola sata). Ako je potrebno dolijevajte supu. U to stavite ribe i kuvajte još pola sata. U međuvremenu izdinstajte pirinač i poslužite s ribom.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s