Mirjanina keks torta

Sastojci

250 gr         maslaca ili margarina

250 gr         šećera u prahu

1 paketić    vanilin šećera

4 štangle    čokolade

500 gr         keksa

 

KREM

4                 žumanca

5 kašika     šećera

5 kašika     brašna

½ litre        mlijeka

Priprema

Dobro umutiti maslac ili margarin sa šećerom u prahu, dodati vanilin šećer i čokoladu.

Posebno skuvati krem. Kad se masa zgusne skinuti sa vatre i ohladiti i dodati umućenom maslacu ili margarinu.

Pripremljenim filom premazuje se keks koji se prethodno namače u mlijeko i oblikuje tortu. Površina se ukrasi ostatkom fila i ušećerenim voćem (ja najčešće stavljam ušećerene bademe ili ušećerenu koru od naranče).

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s