Mirisna štrudla sa višnjama

Recept iz časopisa Dobra hrana, april 2008

Sastojci

500 g            mekog brašna tipa – 400

1 kockica     svježeg kvasca

3 kašike       šećera

2 dl               mlijeka

250 g            putera

3 kašike       badema

200 g            višanja

100 g            suvog grožđa

150 g            suvih kajsija

4 kašike       šećera u prahu

½ kašičice    soli

3 kašike       ulja

Priprema

  1. U dubljoj posudi sjediniti kvasac, mlijeko, kašičicu šećera i jednu kašiku brašna, te poklopiti krpom i ostaviti na toplom mjestu da odstoji 15 minuta dok kvasac ne nadođe
  2. U kvasac dodati ostatak šećera, malo soli i 200 grama putera, te sve dobro sjediniti i postepeno dodavati brašno i ručno mijesiti dok tijesto ne počne da se odvaja od ruku.
  3. Umiješano tijesto ostaviti da odstoji 40 minuta.
  4. Posebno sjediniti sjeckane bademe, kajsije, suvo grožđe, šećer u prahu i višnje. Nadošlo tijesto razvući oklagijom na debljinu od 1 cm te ga premazati pripremljenim filom i urolovati. Ostatak badema i višanja utisnuti po rolovanoj štrudli. Pripremljenu štrudlu ostaviti još 30 minuta da nadođe. Pleh za pečenje nauljiti, posuti brašno te staviti štrudlu i peći je u zagrijanoj rerni 40 minuta na 200 stepeni. Pečenu štrudlu preliti ostatkom otopljenog putera.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s