Medenjaci

Medenjaci


Tradicionalni slatki kolač koji se može služiti uz čaj, kafu.

Priprema

Mikserom umutiti jaja i šećer, dodati ostale sastojke i sve dobro izmješati. Rukom praviti kuglice veličine oraha, a može i malo veće (lagano, ne pritiskati). Ređati ih razmaknuto u podmazan pleh i peći u zagrijanoj rerni desetak minuta.
Od ove mase napravim 50 komada ( 2 pleha).

Vrijeme pripreme 40 min.

Sastojci za 10 osoba

3 jaja
250 grama šećera
50 grama margarina (2 supene kašike)
3 kašike meda
1 kašičica sode bikarbone
500 grama brašna

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s