Mandolat

Priprema

Od bjelanaca napraviti čvrst snijeg uz postepeno dodavanje šećera u prahu. Zatim u umućeni snijeg dodati vanilin šećer i struganu koru od limuna. Zagrijati med, dodati mu dobro umućena bjelanca i na laganoj vatri kuvati dok se ne počne zgušnjavati. Sve to skinuti sa šporeta, dodati ispržene cijele bademe, izmješati da se masa ujednači. Preko oblande izliti skuvan nadjev i mokrim nožem ga ravnomjerno rasporediti po oblandi. Preko staviti drugu oblandu, a preko nje odgovarajući teži predmet.

Vrijeme pripreme 40 min.

Sastojci

250 grama meda
250 grama šećera u prahu
4 bjelanca
1 limun
200 grama badema
2 kesice vanilinog šećera
2

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s