Kuglof

Kuglof


Kuglof sa limunom i ušećerenom korom od naranče.

Priprema

Pjenasto umutiti žumanca i šećer, dodati vanilin šećer, limunovu koru, omekšali margarin ili maslac, grožđice, ušećerenu koru naranče pa malo po malo mlijeka. Lagano izmješati, dodati ulje, brašno, prašak za pecivo i čvrst snijeg od bjelanaca. Od pripremljene mase odvojiti 1/3 i dodati kakao i rum.
Namašćen kalup posuti prezlom i izliti red žutog, red braon tijesta dok se ne utroši. Kolač peći oko 40 minuta na 200-220 stepeni. Pečen kolač posuti prah šećerom.

Posluživanje

Možete dodati i fil:
2 dl slatke pavlake umutiti, zasladiti, dodati 3 kašike marmelade od kajsija i 1 kesicu vanilin šećera.
Glazura:
Na tihoj vatri istopiti 100 grama čokolade za kuvanje, dodati 4 kašike mlijeka, 4 kašike šećera i 1 kašiku maslaca. Odmah preliti kuglof.

Vrijeme pripreme 20 min.

Sastojci za 10 osoba

4 jaja
28 dkg šećera
2 vanilin šećera
12 dkg margarina ili maslaca
10 dkg (ili manje) grožđica
10 kašika mlijeka
3 kašike ulja
28 dkg brašna
1 prašak za pecivo
1 limun (rendana kora)
2 kašike ruma
kora ušećerene naranče (ako imate)
2 kašike kakaoa
prezla za posipanje kalupa

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s