Kuglice od pomorandžine kore s bademom – POSNE TORTE I KOLAČI

Ovaj recept je iz starog kuvara moje bake iz tridesetih godina prošlog vijeka


Uzeti 4 pomorandže. Oljuštiti im koru i staviti u šerpu, preliti vodom i  na štednjaku bariti. Čim voda provri, mijenjati je najmanje pet puta. Kada je kora potpuno meka, ocijediti je, a zatim samljeti na mašini za meso. U masu staviti 150 grama obarenih, oljuštenih i samljevenih badema i 150 grama kristal šećera. Od mase praviti kuglice, svaku uvaljati u kristal šećer i staviti u male papirnate korpice. Bolje su kad odstoje 2 do 3 dana da bi se osušile.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s