Krofne

Krofne

Priprema

Zamjesiti uskisli kvasac i razmućena jaja sa brašnom, mlakim mlijekom i šećerom (ja stavim 3 kašike šećera umjesto 6 kako je u receptu). Dodati so i izrendanu koru od limuna i tijesto dobro izraditi da postane glatko. Oblikovati loptu, pokriti salvetom i ostaviti da kisne jedan sat. Zatim na dasci oklagijom razviti koru, vaditi čašom krofne i ostaviti ih da narastu (10 minuta na jednu stranu, 15 na drugu). Pržiti ih u dobro zagrijanom ulju dok ne porumene sa obje strane. Ulja u posudi mora biti dosta da krofne dok se prže plivaju. Posuti ih šećerom u prahu zamirisanim vanilom.

 

Sastojci za 10 osoba

2 jaja
6 kašika ulja
6 kašika šećera
1/2 litre mlijeka
1 kg brašna
kvasac
izrendana kora limuna
1 kašičica soli
šećer u prahu
1

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s