Kroasani

Priprema

Ove kroasane obavezno pravim za dječija slavlja i svi ih obožavaju

Priprema

Umutiti jaja i preliti sa vrelim mlijekom. Dodati so i ulje i kad se malo prohladi i bude mlako staviti kvasac.
Dodati brašno i zamjesiti glatko tijesto dok ne prestane da se lijepi za prste. Razviti tijesto u obliku pravougaonika (oko 1/2 cm) i premazati sa 1/3 margarina iz zamrzivača). Presaviti sa sve četiri strane i ostaviti pola sata. Ponoviti postupak još dva puta. Razvući tijesto u veliki krug (ili dva manja)
Isjeći tijesto na trouglove(32), staviti izmrvljeni sir i izrendanu salamu na širi dio trougla i zarolati u kiflice. Peći na 180 stepeni u prethodno zagrijanoj rerni 10-15 minuta.

Vrijeme pripreme 2 h.

Sastojci za 10 osoba

1 kg brašna
1/2 l mlijeka
1 kašičica soli
1 dl ulja
sir
salama
kvasac
2 jaja
1

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s