Kolač sa višnjama

Izvor: Coolinarika (Valerija10)

Pravila sam sok od višanja pa sam višnje ostale od pasiranja iskoristila da napravim ovaj kolač.
Višnje sa sokom koji je ostao pri pasiranju prodinstala sam desetak minuta i dodala dvije kašike šećera.

Sastojci

Za koru potrebno je:

  1.  4 jaja
  2.  4 pune supene kašike šećera
  3.  5 supenih kašika brašna
  4.  2 supene kašike mljevenih oraha
  5.  2-3 supene kašike mlijeka
  6.  1/2 šoljica od crne kafe ulja
  7.  1 pakovanje vanilin šećera
  8.  1 pakovanja praška za pecivo

Za nadjev porebno je:

500 gr višanja bez koštica

Za ukrašavanje:

1. 2 kesice šlaga

2. 200 ml mlijeka

 Priprema

1. Električnim mikserom izmiksati jaja, šećer i vanilin šećer. Nastaviti sa miksanjem dok ne dobijete gustu pjenu.

2. Brašno pomješati sa praškom za pecivo. Dobivenu  smjesu postepeno dodati izmiksanim jajima, pri tome stalno miješati kašikom. Dodati mlijeko i ulje i nastaviti mješanjem dok se smjesa za koru ne izjednači.

3. Smjesu za koru izručiti na unapred namazanu i brašnom posutu tepsiju. Peći u rerni na temperaturi od 200 stepeni C. Tokom pečenja postepeno smanjiti temperaturu. Čačkalicom provjeriti kada je kora pečena.

4. Pečenu koru ohladiti. Na nju ravnomjerno rasporediti od koštica očišćene i procjeđene višnje.

5. Prašak za šlag pjenu i mlijeko izmiksati u gustu pjenu. Premazati kolač po vrhu i sa strane.

Posluživanje

Posluziti dobro rashlađen kolač.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s