Jaffa kolač

Jaffa kolač

Da se zasladite

Priprema

Napraviti tijesto od 4 jaja, 10 kašika šećera, 14 kašika mlijeka, 14 kašika ulja, 20 kašika brašna i 1 praška za pecivo. Sipati masu u podmazan pleh od šporeta i peći u dobro zagrijanoj rerni. Ispečen i ohlađen kolač isjecite na dva dijela, po dužini.
Fil: napravite šerbet od 200 grama šećera i 7 kašika vode (treba da proključa samo jedan ključ). U ovako pripremljen šerbet izmrvite polovinu tijesta i izrendajte pomorandžu koju ste prethodnog dana dobro oprali i stavili u zamrzivač. Pomorandža se renda sa korom na najsitnijoj strani rendeta. Polovinu tijesta premažite sa malo džema od kajsija i nafilujte smjesom koju ste napravili. Na kraju prelijte glazurom od čokolade koju ste istopili na pari. Ako nemate u kući čokoladu, možete da je napravite sami od malo maslaca, mlijeka i kakaa. Kolač ohladite u frižideru, a zatim isjecite na kocke.

Vrijeme pripreme 50 min.

Sastojci

4 jaja
10 kašika šećera
14 kašika mlijeka
14 kašika ulja
20 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 pomorandza iz zamrzivača
200 grama šećera i 7 kašika vode za šerbet
1 čokolada (za glazuru)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s