Grčki posni keks sa pomorandžom – POSNE TORTE I KOLAČI


Sastojci

1    čaša ulja

1    čaša soka od pomorandže

1    čaša šećera

sok od jednog limuna

1    kašičica sode bikarbone

1    kašičica praška za pecivo

1    kašika izrendane kore od pomorandže

1    kilogram brašna (možda i malo više)

Izmješajte ulje, sok od pomorandže, šećer i izrendanu koru od pomorandže. Rastvorite sodu bikarbonu u soku od limuna i dodajte prethodnoj masi. Dodajte prašak za pecivo sa brašnom i zamijesite čvrsto testo. Oblikujte kekse modlom ili u obliku pletenice i pecite na umjerenoj temperaturi oko 30 minuta dok ne dobiju rumenu boju.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s