Goranova posna torta – POSNE TORTE I KOLAČI

Goranova posna torta

Goranova posna torta

Malo sam eksperimentisala i zadovoljna sam. Torta je sočna i praviću je ponovo…

Priprema

Od navedenih sastojaka ispeći koru u velikom plehu od šporeta. Pečenu i ohlađenu koru presjeći na tri dijela.
U 1 litar mlijeka staviti čokoladu i šećer, dodati 3 kesice pudinga od vanile i kuvati dok se ne zgusne. U ohlađenu masu dodati umućeni margarin i samljevene lješnike ili orahe. Filovati kore i ukrasiti po želji.

 

Posluživanje

Prvi put sam stavila više mlijeka, pa je fil bio rijedak (morala sam da dodam gustin).

Vrijeme pripreme 1 h.

Sastojci za 15 osoba

Kora
1 šolja (3dl) crnog vina
1 šolja mljevenih oraha
1 šolja ulja
2 šolje brašna
1 šolja šećera
1 štangla čokolade
1 kesica praška za pecivo
Fil
1 litar sojinog mlijeka
200-250 grama šećera
200 grama čokolade
3 kesice pudinga od vanile
370 grama margarina
350 grama pečenih lješnika ili oraha

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s