Danilova rođendanska torta sa lješnicima

Danilova rođendanska torta

Ukusna torta koju godinama pravim za Petrovdan kada nije post

Priprema

Žumanca dobro umutiti sa šećerom, umješati lješnike, keks, brašno i na kraju snijeg od bjelanaca. Masu peći iz dva dijela u podmazanom kalupu, pa kada se rashladi svaki dio presjeći vodoravno (možete peći jednu koru u velikom plehu od šporeta, presjeći je na pola, a zatim vodoravno).
Za fil orahe preliti mlijekom da ogreznu i uz neprestano miješanje malo prokuvati. Maslac umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, zatim postepeno dodavati rum i ovu masu sjediniti sa kuvanim orasima. Dobro rashlađenim filom filovati tortu. Ukrasiti po želji (ja sam koristila fil za tortu sa ukusom vanile Dr. Oetker).

Vrijeme pripreme 1 h

Sastojci za 20 osoba

Tijesto
9 jaja
210 grama šećera
110 grama lješnika
2 kašike mljevenog keksa
2 kašike brašna
Fil
150-200 grama mljevenih oraha
malo mlijeka
100 grama šećera
2 kesice vanilin šećera
200 grama maslaca
2 kašike

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s