Crveni rižoto – POSNA JELA

Ovo je posno, ukusno jelo, predlog vlasnika konobe „Maestral“, Krtoli, Boka Kotorska

 

Priprema

Isjeckajte morske plodove i stavite ih na ulje da se malo proprže, a zatim dodajte crni luk, paradajz, koncentrat paradajza, so, biber, začin, malo aleve paprike i o,5 dl vina. U odvojenoj posudi obariti pirinač, ali tako da se ne raskuva nego da svako zrno bude za sebe, i dodajte ga u posudu s plodovima mora. Sada dodajte još malo koncentrata paradajza, začin, ostatak vina i ostaviti da se krčka još 10 minuta.

Vrijeme pripreme 40 min.

Sastojci za 2 osobe

100 grama izmješanih morskih plodova
1 kašika crnog luka
2 kašike isjeckanog svježeg paradajza
1 kašika koncentrata paradajza
malo aleve paprike
1 dl bijelog vina
100 grama pirinča

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s