Cipol sa šampanjcem – POSNA JELA

Sastojci

1 kilogram     cipol

200 gr              očišćenog paradajza

2 glavice        crnog luka

2                        paprike

1                         manja glavica celera

pola boce    suvog šampanjca ili nekog pjenušavog vina

                          ulje, so, biber

Priprema

Ribu očistiti i po površini zasjeći na nekoliko mjesta. Celer kuvati nekoliko minuta u vodi, zatim isjeći na tanke režnjeve, isjeckati crni luk i paradajz. U podmazanu vatrostalnu posudu staviti sloj luka, paradajz i celer, preko toga staviti ribu, dodati malo ulja, posoliti i pobiberiti, i naliti vinom. Peći u pećnici oko 40 minuta prelivajući povremeno ribu sokom od pečenja. Pred kraj dodati paprike, ispečene, oljuštene i isječene na rezanca.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s