Bolancane- pečene polutke “a la faš” – POSNA JELA

Bolancane

Bolancane imaju „snagu“ mesa, zbog čega se ne jedu uz ili sa mesom, nego sa raznim salatama, sirom, rižom na „suvo“.

Priprema

Odsjeći dio gdje je peteljka sa listovima, oprati, prepoloviti uzduž, zasjeći krajnji dio uzduž na četiri, pet mjesta, ne do same kore, posoliti i ostaviti pola sata, isprati, istisnuti da izađe so, i staviti u pleh, jednu do druge, ovlaš pouljiti pleh, okolo i između ne na njih, staviti u zagrijanu rernu i peći oko pola sata na srednjoj temperaturi. Ohlađene malo posoliti, posuti sjeckanim česnom i peršunom i preliti sa po kap maslinovog ulja ili biljnog po volji. Ostaviti u frižideru (može 2-3 dana)
Salata je odlična i hladna, a jede se sama ili sa mladim sirom.

Vrijeme pripreme 10 min.

Sastojci

nekoliko bolancana (plavi patlidžan)
česan (bijeli luk)
ulje
peršun

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s