Bakalar s bijelim vinom – POSNA JELA

Sastojci

1 kilogram     bakalara, omekšalog

200 gr            crnog luka

1 kašičica      isjeckanog peršuna

0,5 litre          bijelog vina

1 dl                ulja

                      so, biber

Priprema

Oprati bakalar, odstraniti kožu, isjeći na komadiće i staviti u posudu. Dodati isjeckani crni luk, peršunov list, naliti vinom, sipati ulje, posoliti i pobiberiti. U poklopljenoj posudi kuvati oko četvrt sata. Kad riba bude gotova, povaditi komadiće i poredati na tanjir, a luk i ostalo još krčkati dok tečnost ne ispari. Preliti preko ribe, služiti toplo.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s