Ananas krofnice

Aromatične, sočne…

Priprema

Ananas izvaditi iz konzerve i ocjediti od soka. Umutiti tijesto od jedne četvrtine litre vode, ruma, šećera, brašna, kašike ulja, dva jaja i isitnjenog kvasca. Malo posoliti. Tijesto ostaviti da se “odmori” pa poslije dvadesetak minuta zamočiti svaki kolut ananasa u tijesto i pržiti u vrelom ulju dva do četiri minuta s jedne i isto toliko sa druge strane, da se tijesto lijepo zarumeni. Krofnice trebaju da plivaju na vrelom ulju.
Ispržene krofnice vaditi rešetkastom lopaticom, da masnoća dobro otkaplje.
Pospite šećerom u prahu.
Od preostalog tijesta možete napraviti uštipke, ali dodajte još malo brašna.

Vrijeme pripreme 40 min.

Sastojci za 7 osoba

1 konzerva (14 režnjeva) ananasa
2 kašike šećera
1/2 čašice ruma
250 grama brašna
1 kašika ulja
2 jaja
15 grama kvasca

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s