Sladoled torta

Sladoled torta

Ovo je moja verzija lagane, ljetne torte.

Priprema

Umutiti jaja i šećer, dodati ostale sastojke. Peći u okruglom podmazanom kalupu za torte na 180 stepeni 15-20 minuta. Ohladiti i prerezati po pola.
Za prvi fil umutiti margarin sa šećerom.
Za drugi fil umutiti bjelanca sa 125 grama šećera u prahu, dodati žumanca i lješnike. Zatim ovu smjesu dodati prvoj.
Na kraju tortu filovati sa dva šlaga.

Vrijeme pripreme 1 h.

Sastojci za 15 osoba

Kora
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika mljevenih oraha
2 kašike brašna
1 kašika prezle
1/2 kašičice praška za pecivo
Fil 1
1 margarin
125 grama šećera u prahu
Fil 2
5 jaja
125 grama šećera u prahu
100 grama prženih i samljevenih lješnika
2

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s