Šaran u sosu – POSNA JELA


Jedan posni recept za spremanje šarana.

Priprema

Očišćenu i opranu ribu posolite i ispecite na malo ulja. Zalijte kiselom vodom, začinima po ukusu i kuvajte oko 12 minuta. Dodajte još malo ulja, sok od limuna, šećer i još malo kuvajte. Šarana procjedite, a u sos dodajte isjeckane orahe, bademe i suve šljive. Sos stavite u vatrostalnu činiju, a u sos ribu.

Vrijeme pripreme 1 h.

Sastojci za 6 osoba

2 kg šarana
4 kašike ulja
40-50 grama isjeckanih badema
60 gr suvih šljiva
20 grama isjeckanih oraha
šećer
sok od limuna
so

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s