Posna pita sa jabukama – POSNA JELA I KOLAČI

Posna pita sa jabukama

Posna pita sa jabukama

Kolač je mnogo puta isproban…

Priprema

Sve dobro zamjesiti (ako se tijesto lijepi dodati još malo brašna). Podijeliti tijesto na dva dijela. Rastanjiti dvije kore veličine tepsije na foliji.

Jabuke izrendati pa izdinstati sa 14 kašika šećera (ja sam danas stavila 10 kašika), 1 šoljicom vode i 1 kesicom vanilin šećera.
U podmazan pleh staviti prvu koru preko koje treba malo posuti mljeveni keks, a onda staviti fil. Odozgo sa folijom nabaciti drugu koru. Preko druge kore posuti sok od dinstanih jabuka da bi kora dobila rumenu boju poslije pečenja.
Peći 40-45 minuta, a potom posuti prah šećerom i sačekati da se ohladi pa sjeći.
U fil možete dodati sok od limuna i rendanu koru.

Vrijeme pripreme 1 h.

Sastojci za 15 osoba

Tijesto
250 grama posnog margarina
2 šoljice šećera
2 kašike vode
1 prašak za pecivo
nekoliko kapi limuna
malo vanilin šećera
400 grama brašna
Fil
1300 grama jabuka
14 kašika (ili manje) šećera
1 šoljica vode
1 kesica vanilin šećera

7 Comments »

  1. 1
    GELA Says:

    Kolac je divan .Posto cesto postim i pravim kolace ovo mi je dobro doslo

  2. 2

    Super izgleda

  3. 4
    pepi Says:

    kolac jako fino izgleda ubrzo cu ga probati.:)

  4. Jako lepo izgleda vaša posna lenja pita ,prosto deluje neodoljivo.Hvala za recept !


RSS Feed for this entry

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

Prati

Dobijte svaki novi članak dostavljen u vaše poštansko sanduče.

%d bloggers like this: