Posne vanilice – POSNE TORTE I KOLAČI

Posne vanilice

Priprema

U brašno dodati rastopljen margarin, šećer, rendanu koru limuna i sok od pola limuna. Umjesiti tijesti (po potrebi dodati malo mlake vode-oko 1 kašike), pa ga razvući oklagijom na debljinu od 1 cm. Manjom čašom ili modlom vaditi kolutiće.Peći 10-15 minuta u prethodno zagrijanoj rerni. Polovinu kolutića premazati džemom, spajati sa drugom polovinom. Uvaljati u šećer u prahu pomješanim sa vanilinim šećerom.

Vrijeme pripreme 50 min.

Sastojci za 10 osoba

400 grama brašna
250 grama margarina
150 grama šećera
1 limun
džem
1 vanilin šećer
About these ads

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s