Pita sa mesom

Pita sa mesom

Omiljena pita mojih ukućana…

Priprema

Propržiti luk sa mljevenim mesom. U to dodati 1 jaje i začin po želji.
Kore podjeliti na tri dijela. Staviti u pleh prvi dio kora, fil, drugi dio kora, fil i treći dio kora.Prije pečenja pitu isjeći na kocke kao baklavu i zaliti sa 1 dl ulja.
Umutiti 4 jaja, 1dl mlijeka, 1 dl kisele vode i 1 prašak za pecivo (stavila sam i 2 kašike pavlake) i preliti preko pite. Pita treba da odstoji 1/2 sata, a zatim se peče u zagrijanoj rerni dok ne porumeni.

Vrijeme pripreme 30 min.

Sastojci za 10 osoba

1 crni luk
300-400 grama mljevenog mesa
5 jaja
začin po želji (so, vegeta biber)
1/2 kg gotovih kora
1 dl ulja
1 dl mlijeka
1 dl kisele vode
1
About these ads

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s